+15 °C

4 m/s (Lounas)

+10 cm

Kokkolan Satama, Ukkoverkot ja Nokia yhteistyöhön

Suomen kolmanneksi suurin yleissatama, Kokkolan Satama ja maailman johtava yksityisiä langattomia LTE-verkkoja toimittava Ukkoverkot ovat yhdessä Nokian kanssa solmineet neljän vuoden yhteistyösopimuksen privaatti LTE-verkon suunnittelusta, rakentamisesta ja operoimisesta. Satama hyödyntää yksityistä verkkoa omassa toiminnassaan sekä tarjoaa mikro-operaattorina digialustan alueen yrityksille.

Merkittävä digiloikka turvallisuuden ja tehokkuuden tehostamiseksi

Kokkolan Satamalla on vaativia tiedonsiirron tarpeita liittyen sen operatiiviseen toimintaan: turvallisuuteen, teknisten laitteiden huoltamiseen ja ohjausjärjestelmiin, pelastus- ja muihin ajoneuvoihin sekä satamatoimintojen ohjaamiseen. Yksityinen LTE-verkko mahdollistaa sataman digitalisoinnin tehokkaasti ja turvallisesti.

”Laaja, yli 500 hehtaarin satama-alueemme tekee tiedonsiirron järjestämisen haastavaksi. Alkuun harkitsimme myös WLAN-verkkoa mahdollisena vaihtoehtona, mutta LTE-verkko on ylivoimainen turvallisuuden, luotettavuuden ja etenkin verkon katkeamattomuuden takia. Samalla voimme kaupallistaa verkkomme tarjoten siitä viipaleita alueen muille yrityksille”, kertoo Kokkolan Sataman kehityspäällikkö Jyrki Roukala.

Teollisten ja turvallisuuskriittisten toimijoiden, kuten satamien, yhteydet rakennetaan entistä useammin omalla radiotaajuudella toimivien paikallisten mikroverkkojen varaan. Verkko räätälöidään kapasiteetiltaan, käytettävyydeltään ja peittoalueeltaan asiakastarpeeseen sopivaksi.

”Kokkolan Satamalle toimitettava privaatti LTE-verkko hyödyntää Ukkoverkkojen 2.6 GHz:n taajuuskaistaa, ja pohjautuu Nokia Digital Automation Cloud -ratkaisuun. Verkon etuna on, että se mahdollistaa myös asiakasyrityksen mikro-operaattorina toimimisen ja skaalautuu asiakkaan digitalisaatiostrategian mukaisesti. Tämä yhteistyö on luonnollinen jatkumo Ukkoverkkojen keskittymiselle logistiikan ja teollisuusyritysten digitalisaatiohankkeisiin ja vahvistaa johtavaa asemaamme yksityisten LTE-verkkojen toimittajana”, sanoo johtaja Jouko Tuppurainen Ukkoverkoilta.

”Olemme iloisia siitä että yrittäjyyttä arvostavan Pohjanmaan sydämessä toimiva Kokkolan satama on todennut digitalisoinnin tukevan heidän liiketoiminnan edistämistään. Nokia Digital Automation Cloud on oiva alusta ympäristössä, jossa useat toimijat tarvitsevat luotettavaa ja runsaan kapasiteetin omaavaa langatonta yhteysteknologiaa. Meidän ratkaisumme avulla Kokkolan Satama voi hyödyntää suuria määriä paikallisesti prosessoitua dataa kestävän ja älykkään toiminnan tehostamiseksi ja edistämiseksi”, sanoo Stephan Litjens, GM Digital Automation.

Nokia

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokialla on toimialan ainoa maailmanlaajuisesti saatavilla oleva kokonaisvaltainen valikoima verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia. Asiakkaitamme ovat viestintäpalvelujen tarjoajat, joiden verkoissa on yhteensä yli 6,1 miljardia käyttäjää, sekä yrityksiä yksityisellä ja julkisella sektorilla, jotka käyttävät ratkaisujamme parantaakseen tuottavuutta ja rikastuttaakseen asiakkaidensa elämää.

Maailmankuulun Nokia Bell Labsin ja muiden tutkimusyksiköidemme työn ansiosta johdamme siirtymää kohti nopeampia ja turvallisempia 5G-verkkoja, joilla on käänteentekevä vaikutus ihmisten elämään sekä yhteiskuntaamme. Nokia sitoutuu korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja luo laadukasta teknologiaa, jolla on yhteiskunnallista merkitystä. www.nokia.com

Ukkoverkot

Vuonna 2014 perustettu Ukkoverkot tarjoaa räätälöityjä yhteyksiä maalla, merellä ja ilmassa teollisten ja turvallisuuskriittisten toimijoiden digitalisaation tueksi. Ukkoverkkojen asiakkaita ovat muun muassa Konecranes, Puolustusvoimat, Finavia, Steveco, Rajavartiolaitos, VR ja Erillisverkot. Ukkoverkoilla on käytössään suurinopeuksinen 2,6 GHz -taajuusalue sekä toimiluvat Suomen 450 MHz -taajuusalueelle. Ukkoverkkojen käytössä oleva 2,6 GHz -taajuusalue mahdollistaa myös 5G-teknologian myötä käyttöön tulevien palvelujen tarjoamisen.


Lisätietoja:
Jouko Tuppurainen, johtaja, Ukkoverkot p. +358 (0)40 138 8084
Jyrki Roukala, kehityspäällikkö, Kokkolan Satama p. +358 (0)44 780 9133
Nokian viestintä p. +358 (0)10 448 4900

Alkuperäisen tiedotteen voi lukea tästä

G-4ZN8NKFKBQ