+13 °C

4 m/s (Lounas)

-35 cm

Hopeakiven satama

Hopeakiven satamaan – satamanosistamme uusimpaan – on keskittynyt konttien käsittely. Alueella käsitellään myös vaaleaa bulkia sekä suoritetaan projektinostoja.

VAALEA BULK

Vaalean bulkin – kuten kalkkikiven, alumiinisaven ja lannoiteraaka-aineiden – käsittelyssä oleellista on huolellisuus. Siksi tumma ja vaalea bulk säilytetäänkin eri satamanosissaan erillään toisistaan.

PROJEKTINOSTOT

Gottwald-satamanosturimme nostokapasiteetti on peräti 140 tonnia, minkä ansiosta isojen kappaleiden projektinostoissa voi säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja mobiilinostureiden käyttöön verrattuna. Lisäksi joulukuuussa 2021 käyttöönotetussa uudessa Gottwald 2 nostokapasiteetti on peräti 150 tonnia. Tuulimyllyjen ja teollisuuden investointien isoja kappaleita, säiliöitä ja merimoottoreiden lohkoja – nosturimme nostaa melkein mitä vain. 

RAITEET VARASTOTILAN YTIMEEN

Vuodesta 2016 lähtien Hopeakiven Sataman varastointialueen ytimeen on ollut raideyhteys, mikä tekee vaunujen lastauksesta ja purkamisesta entistä sujuvampaa.  

Hopeakiven sataman raideyhteys

JATKUVA KEHITTÄMINEN

Hopeakiven satamaa ollaan kehittämässä yhä enemmän vaalean bulkin käsittelyyn. Tavoite on kehittää syväsataman altaan jakavan Hopeakiven satama-osa Kokkolan sataman toiseksi syväsatamaksi.

Hopeakiven satamanosan kapasiteettia on parannettu rakentamalla penkereitä ja pidentämällä laituria yhteensä 437 metriin. Myös nosturikapasiteettia on kehitetty merkittävästi. Pengerrettyjä alueita täytetään jatkuvasti ja lähiaikoina otetaan uusia kenttäalueita tuotannolliseen käyttöön. Suunnitelmissa on myös katettujen varastojen rakentaminen.

KONTTILIIKENNE

Viikottainen konttiliikennevuoromme takaa asiakkaillemme säännöllisen yhteyden kaikkialle maailmaan. Gottwald-satamanosturimme ansiosta pystymme käsittelemään tehokkaasti suurempiakin konttialuksia. Load Plate -laitteen avulla voidaan puolestaan hyödyntää konttien maksimaalinen tilavuus.  Meidät on myös noteerattu konttiliikennesatamana maailmanlaajuisesti MSC-konttivarustamon toimesta. 

  • Laitureita

    437 m

  • Nostureita

    4 kpl

Hopeakiven Laiturit
  Pituus Syväys
Hopeakiven laituri 1 160 m 9,5 m
Hopeakiven laituri 2 157 m 11,0 m
Hopeakiven laituri 3 120 m 11,0 m
Yhteensä 437 m
Hopeakiven Nosturit
  Nostokapasiteetti
Gottwald 1 140 t
Gottwald 2 150 t
STS-nosturi
Iso-Iita 40 t
G-4ZN8NKFKBQ