+1 °C

8 m/s (Pohjoinen)

+8 cm

Turvallisuus

Turvallisuus ja siitä huolehtiminen koskevat kaikkia satama-alueella liikkuvia. Kokkolan Satamalle laadittu Turvaopas käsittelee laajasti turvallisuuteen liittyviä asioita. Oppaasta löytyvät esimerkiksi yleiset järjestys- ja turvallisuusohjeet sekä toimintaohjeet vahinko- ja vaaratilanteissa sekä ohjeet suuronnettomuuksien varalle.

Miehistön liikkuminen satama-alueella

Kokkolan Satama on päättänyt, että alusten miehistön on sallittua liikkua satama-alueella laivasta/laivaan vain käyttämällä ajoneuvoja ja takseja. Kaikki kevyen liikenteen muodot (kävely, pyöräily, potkulautailu jne.) ovat kiellettyjä.

Kyseinen kielto aiheutuu siitä, että satama-alueella ei ole kevyen liikenteen väylää turvalliseen liikkumiseen sekä olemme myös todenneet että, miehistön jäsenet eksyvät helposti teollisuusalueelle kylttiopastuksista huolimatta. Näin ollen he saattavat oman turvallisuutensa vaaraan ja epäävät satamassa ja teollisuusalueella toimivilta työrauhan.

Kulkuluvat

Kulkulupaa haetaan Port Towerista. Lue lisää kulkuluvat-sivulta

Port and Information Book

Port and terminal information book 4.4.2024

Satama­järjestys

Satamajärjestys suomeksi

Hamnordning på svenska

Port regulations in english

Turvaopas

Turvaopas 2023

Säkerhetsmanual 2023

Safety Manual 2023


ISPS-tiedote

Kokkolan Sataman ISPS-asioista vastaa Satamakapteeni.

Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n (International Maritime Organisation) antamat satamien turvallisuusmääräykset ISPS-koodi (International Ship and Port Facility Code) astuivat voimaan 1.7.2004.
Määräykset vaativat kulunvalvonnan tehostamista satama-alueella, jonka johdosta satama on aidattu. Satama-alueella liikkuvista henkilöistä on oltava tieto. Asiaton oleskelu satama-alueella on kielletty.

Kulku satama-alueelle ja aluksiin

Alukset

Kameravalvonta

Yhteystiedot

Kokkolan Satama Oy
Arkisin 08.00–16.00
Puh: +358 6 824 2400

Muina aikoina:
Puh: +358 40 043 2694

Työturvallisuus

Satama yhteisenä työpaikkana:

Vaarallisten aineiden käsittely

Vaarallisten aineiden käsittelystä kerrotaan tarkemmin IMDG-ohjeistuksessa:

IMDG-kuljetukset

G-4ZN8NKFKBQ