+12 °C

3 m/s (Lounas)

-35 cm

Kokkolan Satama ja Notra Oy sopimukseen konttinosturin modernisoinnista

Kokkolan Satama ja Notra Oy sopimukseen konttinosturin modernisoinnista

Kokkolan Sataman investoima konttipukkinosturi tuo merkittävästi lisää iskukykyä Kokkolan kautta tapahtuvaan konttiliikenteeseen. Kokkolan Sataman ja raumalaisen Notra Oy:n edustajat allekirjoittivat 8. toukokuuta sopimuksen Gdynian satamasta Puolasta hankitun konttipukkinosturin modernisoinnista.

Nosturi-investoinnillaan Kokkolan Satama lisää konttien käsittelykapasiteettia tilanteessa, jossa konttiliikenteen määrä Kokkolassa on moninkertaistumassa samalla kun konttilaivojen koko kasvaa. Nyt modernisoitava 17 konttirivin jykevä konttinosturi on suunniteltu käsittelemään parhaimmillaan yli 60 TEU:ta, (Twenty-foot Equivalent Unit) 25 – 30 konttia per tunti.

Konttinosturin modernisointia koskevan sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat Notra Oy:n myyntijohtaja Tomi Ojanen (oik.) sekä Kokkolan Sataman edustajina toimitusjohtaja Torbjörn Witting ja tekninen päällikkö Tapio Lampinen.

On hienoa, että Suomesta löytyy tällaista modernisointiin liittyvää osaamista. Kokkolan Satamassa olemme hyödyntäneet pitkään modernisointia nosturikapasiteetin lisäämisessä, Kokkolan Sataman toimitusjohtaja Torbjörn Witting toteaa.

Notra Oy:n myyntijohtajan Tomi Ojasen mukaan modernisoinnin yksi etu on kustannustehokkuus.

Modernisoinnin yhteydessä pystytään lisäksi parantamaan esimerkiksi energiatehokkuutta ja työturvallisuutta, Ojanen jatkaa.

Modernisointiin liittyvien komponenttien tilaukset ovat jo alkaneet, ja nosturin nykyistä tekniikkaa ryhdytään purkamaan kesäkuun alussa. Modernisoinnissa nosturiin muun muassa asennetaan uusi käyttöjärjestelmä, minkä lisäksi mekaaniset osat moottoreineen ja jarruineen huolletaan ja tarvittaessa kunnostetaan. Nosturiin rakennetaan myös valmius bulkin käsittelyssä käytettävälle kahmarille.

Samanaikaisesti modernisoinnin kanssa Hopeakiven sataman satamalaiturille rakennetaan uutta nosturirataa, jonne konttinosturi siirretään syyskuussa käyttöönottoa ja varsinaista käyttöä varten.

Tositoimissa nosturin on tarkoitus olla marraskuussa. Konttien käsittely keskittyy Kokkolassa jatkossa Hopeakiven satamaan, jonka nosturikapasiteetti saa merkittävän lisän modernisoinnin valmistuttua.

G-4ZN8NKFKBQ